Vervangen bomen en aanpassen drempels Eksterlaan

HAARLEM - Door de lange droge zomer vorig jaar zijn de bomen in de Eksterlaan, tussen de Rijksstraatweg en de Vergierdeweg, afgestorven. Ze worden vervangen door nieuwe bomen. Ook worden 4 kleine busdrempels in de Eksterlaan aangepast.

De drempels worden niet gebruikt zoals was bedoeld. Veel automobilisten rijden om de drempels heen via de fietsstroken. Hierdoor blijft de snelheid hoog en ontstaat er gevaar voor fietsers.

De bomen worden tussen woensdag 3 april en woensdag 17 april vervangen. Op een aantal plekken kunt u tijdens de werkzaamheden niet parkeren. Dit wordt met borden aangegeven.

Aanpassen drempels

De 4 busdrempels worden vervangen door asfaltdrempels over de gehele breedte van de rijbaan. Deze drempels zijn hetzelfde als de drempels ter hoogte van de supermarkt. Met deze oplossing gaan er geen parkeerplaatsen verloren. De drempels worden tussen dinsdag 23 april en vrijdag 3 mei aangepast. Ter hoogte van de drempels wordt de weg afgesloten tijdens de werkzaamheden. Doorgaand verkeer is dan niet mogelijk. Alle kruisingen blijven wel open. De te volgen route wordt met borden aangegeven.