Een nieuw warenhuis in Heemstede.
Een nieuw warenhuis in Heemstede. (Foto: ©judithcapponfotografie)

Opening kringloopwarenhuis Heemstede

HEEMSTEDE - Heemstede heeft nu eindelijk een prachtig kringloopwarenhuis. Op woensdag 10 april is de openingsmiddag met een gevarieerd programma. De officiële opening zal worden verricht door twee wethouders tegelijk.

Het Kringloopwarenhuis gaat draaien onder de naam Snuffelmug. Het is een winkel met heel verschillende afdelingen en met heel veel bruikbare spullen. Het telt maar liefst 3.000 vierkante meter op drie verdiepingen. Het warenhuis staat aan de Cruquiusweg nabij de Sportlaan. Een centrale en goed bereikbare locatie.

Sociale werkgelegenheid

In de Snuffelmug kringloopcentra werken enkele tientallen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Zij kunnen in de winkels en in de ondersteunende functies nuttig werk verrichten in een plezierige sfeer met collega's. De diversiteit is groot: bij Snuffelmug werken mensen uit de sociale werkvoorziening, in een re-integratietraject, van werk-dagbesteding verrichten, vrijwilligers en stagiaires.

Een deel van hen kan na enige tijd doorstromen naar een betaalde baan.

Hergebruik

Het grote warenhuis is rijkelijk gevuld met een schat aan gebruikte spullen. Snuffelmug ontvangt gebruikte goederen van heel veel particulieren, maar ook van bedrijven en instellingen. Zij hebben goederen die zij niet meer gebruiken en stellen het graag beschikbaar aan anderen. Voor heel grote spullen en partijen heeft Snuffelmug als service een eigen ophaaldienst.

Programma 10 april

Op woensdag 10 april is de feestelijke opening van 13.00 tot 17.00 uur. Er is voor elk van wils. Kinderen kunnen geschminkt worden door grimeuse Bibi Grime. De bekende Heemstedenaar Adriaan Pauw loopt rond met verhalen. DJ Doo-Bop zorgt voor vrolijke muziek. En natuurlijk kun je helemaal op eigen tempo door het warenhuis snuffelen. Vrije en gratis toegang!

Officiële opening

Snuffelmug Heemstede zal door de wethouders Nicole Mulder (duurzaamheid) en Sjaak Struijf (sociale zaken) gezamenlijk worden geopend.

Kringloopwarenhuis Snuffelmug Heemstede

Cruquiusweg 37-a, www.snuffelmug.nl en

www.facebook.com/snuffelmug