Fokuswoning betekent wonen in vrijheid.
Fokuswoning betekent wonen in vrijheid. (Foto: aangeleverd)

Gewoon wonen met fysieke beperking

REGIO - Een Fokuswoning is een aangepaste, rolstoeldoorgankelijke en gelijkvloerse woning met extra oppervlakte. Er zijn diverse Fokuswoningen, bijvoorbeeld een eengezinswoning of een woning in een appartementencomplex. De woningen hebben meestal drie of vier kamers, zodat cliënten er ook met partner, gezin of een huisdier kunnen wonen.

Fokus maakt het mogelijk!

Verspreid over Nederland zijn er bijna honderd Fokusprojecten met in totaal ongeveer 1400 Fokuswoningen. Een Fokusproject bestaat uit 12 tot 20 Fokuswoningen. De aangepaste, gelijkvloerse huurwoningen zijn eigendom van een woningcorporatie. De woningen liggen verspreid in een woonwijk of appartementengebouw en zijn van buiten niet als Fokuswoning herkenbaar. Alle woningen zijn via een alarm-intercomsysteem rechtstreeks verbonden met een hulppost, de ADL-eenheid. De ADL-eenheid ligt in de direct nabijheid. De assistentie is dus altijd, 24 uur per dag en zeven dagen per week, in de buurt!

ADL-assistentie

Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), 24 uur per dag, 7 dagen per week. De cliënt bepaalt wat er moet gebeuren, wanneer en hoe. Dat is het bijzondere van Fokus: de cliënt heeft zelf de regie in handen!

Meer weten over wonen en werken bij Fokus? Check www.fokuswonen.nl.