Het Spaarnestad Concert geniet jaarlijks veel publiek uit Haarlem en de regio.
Het Spaarnestad Concert geniet jaarlijks veel publiek uit Haarlem en de regio. (Foto: Ab Laanbroek)

Vlaggetjesdag tijdens Spaarnestad Concert

HAARLEM - Haarlem maakt zich op voor het vierde concert aan het water met het Kennemer Jeugd Orkest op zaterdag juli. Het Spaarnestad Concert, voorheen Spaarneconcert, biedt een podium aan jeugdig muzikaal talent om ervaring op te doen.

Dit jaar staat op 6 juli het podium op de Jansbrug. Op de kades van de Nieuwe Gracht is het publiek gratis welkom en voor sloepen zijn ligplaatsen te huur.

De sloepeigenaren ontvangen een Spaarnestad Concert vlag als bewijs dat je een ligplaats hebt afgenomen. Met opbrengsten is het mogelijk een podium te bieden aan deze talenten.

Afgelopen week is het versturen van de vlaggen begonnen en 6 juli wordt dan ook een vlaggetjesdag tijdens het Spaarnestad Concert.

Het eerste vlaggetje werd overhandigd aan de voorzitter van de Biz Binnenstad Haarlem Pals Brust.

Voorprogramma

19.00-20.15 Finalisten van HIT (het interscholair toernooi) Singer Songwriters Milan & Milan (beide 17jaar) en Winnar Klassiek Kees Nienhuis op Marimba

Afgevaardigde van Noord-Holland voor de landelijk wedstrijd Kunstbende Singer Songwriter Lucas Rens en DJ taent van de Haarlese DJ-school Pim Meekel (13jr)

Hoofdprogramma

20.15 - 21.15 New Harlem Deluxe 20-koppige jeugd Bigband

21.30 Kennemer Jeugdorkest met repertoire uit de Opera's Nabuko, Aida en Carmen

22.00 Astrid Nijgh, Nijgh zingt Nijgh 22.20 Kennemer jeugd Orkest met Pirates of the Caribean

22.30 Van Velzen en het Kennemer Jeugd Orkest