Een heerlijke dag buiten.
Een heerlijke dag buiten. (Foto: PR )

IVN werkdag vogelbosje Eindenhout

HAARLEM - Mensen die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken voor de natuur kunnen hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met de gemeente Haarlem op vrijdag 14 juni een werkdag in het vogelbosje Eindenhout. Een ruim tweehonderd jaar oud bijzonder natuurgebied gelegen tussen de Haarlemmerhout en de Leidsevaart in Haarlem. Het is een niet openbaar natuurgebied. Eindenhout ligt tussen de Haarlemmerhout en de Leidsevaart. Voor vogels en planten is het Vogelbosje Eindenhout een toplocatie. Een aantal jaar geleden zijn 24 soorten vogels geteld. De dichtheid van alle broedvogels samen is erg hoog, bijna drie keer zo hoog als in de Haarlemmerhout.

Deelnemers aan deze werkdag gaan onder begeleiding van Dik Vonk en Marc van Schie (IVN Zuid-Kennemerland) aan de slag. We gaan braamstruiken snoeien en uitsteken, Japanse duizendknoop verwijderen en de Berenklauw aanpakken! Dit snoeien en uitsteken is nodig om het hakhout beter tot zijn recht te laten komen. Anders wordt alles overwoekerd en komen de bijzondere planten die hier voorkomen in de knel. Dit werk is jaarlijks nodig. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan de natuur en met een groep enthousiaste mensen in de frisse buitenlucht aan de slag willen gaan, zijn van harte welkom.

Zorg zelf voor werkkleding en (werk)laarzen. En doe vooral een T-shirt/werkblouse met lange mouwen, broek met lange pijpen. En neem ook je eigen koffie/thee en lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie. We verzamelen om 9.00 uur op de parkeerplaats naast de middelbare school Sancta Maria aan de Van Limburg Stirumstraat. De werkdag duurt tot 12.00 uur.Meer informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 of via marcmargriet@hetnet.nl.

Afbeelding