De zorgvilla van Fleurage Residences.
De zorgvilla van Fleurage Residences. (Foto: pr)

Gezonder of gelukkiger ouder worden?

We worden gezonder ouder. Worden we daarmee ook gelukkiger? Dat heeft vooral te maken met hóe we ouder worden.

De impact als we moeten verhuizen naar een nieuwe plek is groot - met name door dat 'moeten'. Als het huis te bewerkelijk is geworden, of om gezondheidsredenen niet meer geschikt, is er vaak geen andere keuze. Het lijkt ideaal om gewoon op je eigen plekje te blijven wonen, maar als veel vrienden in je omgeving wegvallen gaat eenzaamheid een rol spelen. Naast het gedwongen verhuizen speelt ook het verlies van afhankelijkheid een rol. Wie bepaalt hoe je mag leven?

Geluk

Bij Fleurâge Residences in Bloemendaal is precies die gedachte al decennia leidraad in de gehele visie: het gaat erom hóe je oud wordt. De focus ligt op gezond én gelukkig ouder worden. Immers: wie gelukkig is, kan over het algemeen gezondheidsklachten beter aan. Dat vraagt een andere inzet van de medewerkers: met alle respect voor ieders autonomie de wensen van de bewoners ondersteunen. De Villa is hun thuis.

Teamwork in zorgzaamheid

Het team is er terecht trots op dat dit jaar na jaar professioneel bekroond en door de bewoners gewaardeerd wordt. Van vrijwilliger tot zorgspecialist, van oproepkracht tot chef-kok: bij Fleurâge vormen ze een team waarbij de focus ligt op genieten van een leven in gezondheid. Oók als die gezondheid wat meer ondersteuning vraagt. Dat leidt tot soepel samenwerken en een fijne werksfeer: helpen zoals je zelf geholpen zou willen worden.