Vogels hebben ook hulp nodig.
Vogels hebben ook hulp nodig. (Foto: PR )

Collectanten gezocht voor Vogelhospitaal

HAARLEM - Het Vogelhospitaal collecteert in de gemeente Haarlem in de week van 1 t/m 6 juli, al het geld dat opgehaald wordt is voor de zieke en gewonde vogels.

Het Vogelhospitaal in Haarlem vangt vogels op uit de hele regio. Jaarlijks worden er door de vrijwilligers ruim 4000 vogels opgevangen. Zo komen er vogels binnen die slachtoffer van het verkeer zijn geworden of in aanraking gekomen zijn met huisdieren. Een andere veel voorkomende oorzaak is het aanvliegen tegen spiegelende oppervlaktes of vervuild geraakt zijn met dieselolie.

Topdrukte

In deze tijd van het jaar arriveren de nestjongen, soms hele nesten, waar de ouders van verongelukt zijn. Het is nu topdrukte bij het Vogelhospitaal. Deze vogels worden behandeld, verzorgd en als ze genezen zijn, weer vrijgelaten in de natuur. U kunt zieke of gewonde vogels zelf langs brengen of de Dierenambulance bellen, deze brengt ze dan ook naar het Vogelhospitaal.

Lever een bijdrage

Het Vogelhospitaal zoekt nog collectanten in de gemeente Haarlem voor de week van 1 t/m 6 juli. Wilt u daarbij helpen ? Een paar uurtjes in uw eigen buurt is al fijn! Neem contact op met 023-5255302 of n.bromet@vogelhospitaal.nl.

Er zijn ook nog vele andere vrijwilligers nodig, we zitten te springen om extra vogelverzorgers en bestuursleden! Kijk voor de vacatures op de website www.vogelhospitaal.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding