Kom ook naar de Buurttuin Schalkwijk.
Kom ook naar de Buurttuin Schalkwijk. (Foto: )

Open dag en Ecofest op buurttuin

HAARLEM - Buurttuin Schalkwijk is in een jaar tijd uitgegroeid tot een bruisende natuurbeleving. Sinds vorig jaar april heeft het voormalig voetbalterrein van Young Boys aan het Tennispad in Haarlem Schalkwijk een geweldige metamorfose ondergaan.

De grasvelden zijn in een jaar tijd verrijkt met een zee van bloemen, groentes en jonge fruitbomen. Myrthes bloemenplukweide, CSA-Tuinderij "de Waardering", Tuinwerkplaats "Rozemarijn" en Biologische onderwijstuinen "Vrij Waterland" geven samen vorm aan een stukje stadslandbouw. Met ook nog twintig moestuinen, wandelpaden en een picknickveld is dit vrij toegankelijke gebied een enorme "natuurlijke" verrijking van Schalkwijk.

Zaterdag 15 juni is er een feestelijke presentatie van alle deelnemende partijen. Vanaf 10.00 uur vind je op het terrein van Vrij Waterland, tegenover de buurttuin: live muziek, bloemschikken, zelfoogst uit de kruidentuin, terras met koffie, thee, sap en taart, kruiden/kookworkshops, imkerij, rondleidingen en de Landwinkel met verkoop van biologische groente en fruit (NL-BIO-01).

Vanaf 12.00 uur organiseert stichting Ecoring een Ecofest met live muziek en ter plekke bereide maaltijden met groentes uit eigen tuin. Kom, kijk en bewonder.