Eigenaar Maarten Post brengt een toost uit met zijn medewerkers.
Eigenaar Maarten Post brengt een toost uit met zijn medewerkers. (Foto: Rowin van Diest)

Vizmarkt viert éénjarig bestaan

HAARLEM - Met de komst van Vizmarkt een jaar geleden in de Ostadestraat is de buurt een mooie zaak rijker geworden. Afgelopen zaterdag vierden eigenaren Maarten Post en zijn echtgenote Sanne hun jubileum. Met een bubbeltje in de ene hand en een oester in de andere hand was het goed toeven.

Bij binnenkomst word je direct getrokken naar de mooi uitziende vitrinekast waarin het assortiment aan vis is opgesteld. Vizmarkt is niet alleen een winkel waar je je lunch of diner koopt, nee het is veel meer. ''We gaan voor het totaalconcept en dat houdt in dat je voelt dat dit een plek is waar je vis ademt. Klanten kunnen een visje meenemen voor thuis maar ook direct opeten. We hebben meerdere tafeltjes waar je met een groepje lekker kunt genieten van onze lekkernijen. Daarnaast is onze insteek niet alleen waar het product vandaan komt, maar ook juist waar het naartoe gaat. Oftewel, wat je ermee kunt doen," vertelt de enthousiaste Maarten.

Een blik in de toekomst

De focus bij de medewerkers ligt op kennis, kwaliteit, service en inspiratie. "Dat stukje extra geven waar de klant voor terugkomt, dat is waar we voor gaan. We bestaan pas een jaar maar we hebben veel geleerd." Als Maarten nadenkt over de nabije toekomst, dan wil hij zich gaan storten op vis in conserven. "De markt is ontzettend groot en we hebben goed onderzoek gedaan naar welke conserven echt van goede kwaliteit zijn. Met een merk uit Frankrijk, Portugal en Spanje hebben we echt de crème de la crème van de vis in conserven binnen ons assortiment gehaald waar ik trots op ben. Kom langs en ervaar het zelf. Maar er gaat niets boven verse vis."

VIZ Ostadestraat 16 Haarlem 023-8447228.