Haarlems Nieuwsblad zit ook op Facebook en Twitter en plaatst naast nieuws ook tips, leuke bezienswaardigheden, human interest verhalen een poll en of een stelling. Like de pagina en volg ons.

De stelling van vorige week was: Haarlem moet ook overdag af van die dubbeldekkers in het centrum

De stelling heeft 5140 mensen bereikt en in totaal zijn er 168 stemmen uitgebracht. Hiervan is 35 procent voor en 65 procent tegen. Mariska van Rijn zegt in een reactie: "Waarom niet alleen tijdens de spits dubbeldekkers en daarbuiten normale bussen? Dat lijkt mij toch een logische oplossing. Kunnen mensen toch gewoon gebruik blijven maken van het OV maar hebben de bewoners er minder last van. Hoe moeilijk kan het zijn?"

De stelling voor deze week is: Ook modellen met een maatje meer zijn welkom in winkels

Aanleiding is het feit dat Nike sportoutfits met een maatje meer op paspoppen heeft tentoongesteld in diverse winkels. Er komen veel reacties los op Instagram en Facebook. Wat vind jij? Is het niet meer dan terecht dat dit kan omdat we niet allemaal maatje 36 hebben, of moet het juist een voorbeeldfunctie zijn van hoe we met sporten een gezond lichaam krijgen?

Spaarnwoude station krijgt liften

Een bericht dat veel reacties krijgt is het het bericht dat Station Spaarnwoude liften krijgt. Dit bericht heeft meer dan 10.000 mensen bereikt. Van de vele reacties is iedereen positief tot zeer positief. Sommigen kunnen niet wachten totdat het project klaar is.

Haarlem Vroeger; Weet je nog wel?

Deze week gaan we iets dichtbij huis. Namelijk het Haarlemmer Houtfestival. Aankomend weekend staat de Hout weer vol met nationale en internatonale artiesten, foodtrucks, theater en verhalenmakers. Wil je alvast in de stemming komen? Check hier de aftermovie van 2018 op onze website: www.rodi.nl/haarlem.