Wat je allemaal niet met zwerfafval kunt doen.
Wat je allemaal niet met zwerfafval kunt doen. (Foto: PR )

Kinderopvang Op Stoom maakt heelal van zwerfafval

HEEMSTEDE - Kinderen van kinderopvang Op Stoom hebben van gevonden zwerfafval kunstwerken gemaakt. Deze worden tentoongesteld in een pop-up museum dat vrijdag 3 januari 2020 haar deuren opent in Plein1 Heemstede.

Het was een drukte van belang de afgelopen weken in Haarlem en omstreken. Gewapend met afvalgrijpers en afvalzakken verzamelde kinderen van maar liefst 18 BSO's van Op Stoom zwerfafval.

De opruimacties leverden veel zakken met afval op. Maar nog meer verbazing. Van het afval maakten de kinderen dankbaar gebruik en creëerden uiteenlopende kunstwerken zoals het Afvalheelal, de Frikanvlam, het Vuilnismeisje en nog 32 kunstzinnige creaties.

Goed doen voor onze groentjes

Linda Blankhorst, Directeur bij Op Stoom: "Een gezonde en leefbare aardbol doorgeven aan kinderen begint met geloven dat alle beetjes helpen. Dat je ook met kleine acties het verschil maakt.

Daarom betrekken we kinderen bij het aanpakken van zwerfafval. Een stukje bewustwording over hoeveel we eigenlijk consumeren en zomaar op straat gooien. Bovendien geven we met dit project afval een tweede leven.

Officiële opening pop-up museum

De officiële opening van de expositie in het pop-up museum, is op vrijdag 3 januari om 12.30 uur.

Het hele weekend zijn er van 9.30 – 16.30 uur rondleidingen, workshops en (live)muziek.

Locatie: Plein 1, Julianaplein 1 in Heemstede.

Afbeelding
Afbeelding