Samen zingen brengt vreugde en saamhorigheid.
Samen zingen brengt vreugde en saamhorigheid. (Foto: Vijfhoek social media)

Kerstsamenzang brengt saamhorigheid

HAARLEM - Op maar liefst drie locaties wordt er in Haarlem een kerstsamenzang gehouden. Traditioneel in de Vijfhoek, De Grote Markt en in het Zaanenpark in Haarlem-Noord kunnen inwoners bij elkaar komen om het begin van kerstmis in te luiden.

Traditioneel begint de Haarlemse kerstzang in de Vijfhoek als de Nieuwe Kerk middernacht heeft geslagen. Vanaf 23.00 uur verzamelen op het plein. Harmonie de Spaarnebazuin speelt ongeveer een uur de mooiste oud-Hollandse kerstliedjes. Om 01.15 uur is het programma afgelopen.

Saamhorigheid in de Zaanen

Iedere editie van de Kerstsamenzang in de Zaanen lopen er duizend tot vijftienhonderd buurtbewoners uit om de Kerstsamenzang bij te wonen. De sfeer is altijd goed; het is gezellig en saamhorig. Achterliggende gedachte van dit buurtevenement in Haarlem-Noord is 'Voor de buurt, door de buurt'. Alles rond de Kerstsamenzang komt uit de ideeënkoker van buurtbewoners en is bedoeld om mede-buurtbewoners een gezellige en sfeervolle avond te bezorgen. En die opzet slaagt telkens weer. Aanvang 20.00 uur.

Grote Markt

Op dinsdagavond 24 december wordt weer de kerstnachtdienst in de Grote of St.-Bavokerk gehouden van 23:00 tot 24:00 uur. De toegang is vrij.

20:00 - 20:30 Inloop background Tunes
20:30 - 22:45 Silent Disco met Kanaal 1 DJ Jean en kanaal 2 Jody Bernal
22:45 - 23:00 Change Over naar Kerstmis
23:00 - 00:00 Live uitzending Kerstmis uit de Grote Kerk / St. Bavokerk
00:00 - 01:45 De Kerstsamenzang met authentieke live band.

Alle liederen met tekst staan op www.kerstsamenzang.nl