Snuffelmug heeft sinds het voorjaar ook een groot kringloopwarenhuis in Heemstede.
Snuffelmug heeft sinds het voorjaar ook een groot kringloopwarenhuis in Heemstede. (Foto: Adam van Noort )

Winter Sale bij Snuffelmug

HAARLEM - Twee dagen lang 50% korting in beide winkels. Het zijn al redelijke prijzen, waarom dan zo'n Sale? De reden voor deze winteractie is volgens bedrijfsleider Tom Wielart het bedanken van alle klanten. "Het hele jaar door komen onze klanten spullen brengen en kopen. Spullen die door anderen bij ons zijn ingeleverd, worden op die manier weer gebruikt. Onze kringloopwarenhuizen kunnen deze bemiddelingsrol alleen goed vervullen met deze fijne klanten. Wat is er dan leuker door hen met een Winter Sale te verrassen?"

2.000.000 kilogram

Snuffelmug heeft kringloopwarenhuizen in Haarlem en Heemstede en een textielsorteercentrum in Cruquius. Daar werken enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Wielart verwacht dat in 2019 gezamenlijk twee miljoen kilo aan goederen wordt verwerkt. De warenhuizen zijn goed voor ruim één miljoen kilo aan goederen. Na sortering wordt 10% van het totaal aangemerkt als restafval, wordt 50% verkocht en wordt de rest gesorteerd op grondstof hergebruik. Wat niet wordt verkocht, gaat gesorteerd naar Spaarnelanden (Snuffelmug Haarlem) en Meerlanden (Snuffelmug Heemstede). Snuffelmug streeft naar zoveel mogelijk grondstof hergebruik.

Banen en leerwerkplekken

Voorop staat dat we kijken naar wat iemand wel kan en wat ieder zijn talent is. In 2019 zijn er ruim 200 mensen werkzaam geweest in de winkels en het textielsorteercentrum. Dit aantal stijgt door de opening van Snuffelmug in Heemstede. Gemiddeld stromen er per kwartaal ook 20 medewerkers door. Dit kan zijn naar een betaalde baan of een andere stageplaats of werkplek. Ongeveer 70 medewerkers hebben een betaalde baan bij Snuffelmug. De andere medewerkers zijn via dagbesteding, trajecten, taalstages, vrijwilligerswerk, etc. gestationeerd bij Snuffelmug. Snuffelmug is altijd op zoek naar enthousiaste mensen voor vrijwilligerswerk.

Duurzaam alternatief

Door samen te werken met bedrijven creëren we een sociale en duurzame impact. Veel jonge ondernemers delen bijvoorbeeld hun kennis over mode bij het naaiatelier en het textielsorteercentrum. Er worden dagdelen ingepland, waarbij startende ondernemers meewerken in het proces. De positieve ervaring werkt twee kanten op. Verbindingen en het delen van kennis dragen bij aan het succes van Snuffelmug. Doordat bijvoorbeeld de bedrijven 'oude collecties' of winkelinrichting doneren, kan Snuffelmug werkplekken creëren. De bedrijven beseffen dat kringloopwinkels een duurzamer alternatief zijn dan vernietiging van collecties.

Verbindingen

Snuffelmug is er om mensen en partijen te verbinden. Veel klanten komen alleen voor de gezelligheid en een praatje. In 2020 starten we in Haarlem met diverse nieuwe samenwerkingen tegen eenzaamheid en armoedebestrijding. Het complete team van de Snuffelmug wenst iedereen een gezond en voorspoedig nieuwjaar.

www.snuffelmug.nl

www.facebook.com/snuffelmug

Instagram