Meezingen met Kerstsamenzang in het Zaanenpark

HAARLEM - Op dinsdagavond 24 december, Kerstavond, als het duister de dag heeft verdreven, loopt tegen 20.00 uur het Zaanenpark in Haarlem-Noord vol. De mensen uit de buurt komen hun huizen uit en verzamelen zich rond het podium dat verlicht is met gloeilampen in allerlei vrolijke kleuren. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kerstsamenzang in het Zaanenpark.

Dit jaar wordt er voor de dertiende keer op rij op Kerstavond gezongen in het Zaanenpark. Er is een 'zwaan-kleef-aan-koor' van buurtbewonerskoor die in de weken voor de uitvoering de liedjes hebben geoefend in het Posthuis, eveneens in het Zaanenpark. Dat gebeurde onder leiding van zangdocente Sarah Elias. Onder de Kerstliedjes zijn zowel mondernere Kerstnummers als 'traditionals'. De koorleden in spé zijn eind november begonnen met hun zangwerk en hebben op vrijdagavond 20 december hun generale repetitie.

Naast zang is er in het park voor iedere bezoeker en meezinger een kop chocolademelk of glühwein en een plak Kerststol. De uitgifte hiervan gebeurt ook geheel en al door buurtbewoners.

Saamhorigheid

Iedere editie van de Kerstsamenzang in de Zaanen lopen er duizend tot vijftienhonderd buurtbewoners uit om de Kerstsamenzang bij te wonen. De sfeer is altijd goed; het is gezellig en saamhorig. Achterliggende gedachte van dit buurtevenement in Haarlem-Noord is 'Voor de buurt, door de buurt'.