Musea zijn ook leuk voor kinderen.
Musea zijn ook leuk voor kinderen. (Foto: )

Teylers Museum open met tweede kerstdag

HAARLEM - Tijdens de kerstvakantie is Teylers Museum helemaal in kerstsfeer en vinden er allerlei extra activiteiten plaats. Op tweede kerstdag is het museum te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Kinderen zijn welkom om proeven te doen met elektriciteit in het Blitslab of aan te sluiten bij de verschillende Kunst en Vliegwerk-workshops.

De kerstvakantie is ook de laatste kans om de tentoonstelling Jong in de 19e eeuw te gaan bekijken. Tot en met 5 januari zijn de prachtige portretten en genrestukken van kinderen van onder meer Van Gogh, Mondriaan, Kruseman, Mauve, Breitner en Van Dongen nog te zien. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht door de tentoonstelling met een spannende speurtocht.

Uiteraard is in de kerstvakantie ook De Lorentz Formule te bezoeken, de theatrale tour door het laboratorium van Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz. Met deze tour is Teylers Museum genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2020. Twee acteurs nemen je mee terug in de tijd naar de hoogtijdagen van natuurkundige Lorentz, die onderzoek deed in zijn laboratorium in Teylers Museum.