Jordy Bakker bakt heerlijke oliebollen
Jordy Bakker bakt heerlijke oliebollen (Foto: Rowin van Diest)

Familie Bakker bakt oliebollen van generatie op generatie

HAARLEM - Generatie op generatie bakt de familie Bakker al oliebollen. Helaas overleed Cor Bakker, eigenaar en oprichter van de kraam in maart vorig jaar. Zijn zoon Jordy Bakker heeft de zaak inmiddels overgenomen. Het runnen van de kraam is voor Jordy geen probleem. Hij werkt al van jongs af aan in de kraam en leerde het vak van zijn vader en grootvader. De oliebollen worden sinds 1856 gebakken volgens authentiek familierecept. Van begin oktober tot eind januari in de oliebollenkraam van de familie Bakker te vinden op Winkelcentrum Schalkwijk.

Bakekr oliebollen staat bij ingang AH en Dekamarkt

De oliebollenkraam heeft wegens de verbouwing van de grond bij Winkelcentrum Schalkwijk een andere plek gekregen. De mooi verlichte kraam staat voor de ingang bij de Albert Heijn en Dekamarkt en zorgt voor een echt feestdagengevoel. Er hangt mooie sfeerverlichting in de route van de parkeergarage naar de Nicepassage.

De oliebollenkraam past precies in deze sfeer met zijn lekkernijen die niet meer weg te denken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de originele grootmoeders appelflap, een liefhebber voor velen, en ontzettend populair.

Tot 29 december wordt het gehele assortiment met o.a. berlinerbollen, rum rozijnenbollen, gemberbollen, kersenbollen en bananenbollen nog verkocht. Daarna 30 en 31 december zijn er aan de kraam volop oliebollen, krentenbollen en appelflappen verkrijgbaar. Jordy geeft het geheim van het familierecept niet prijs, maar wil wel zeggen dat alle producten dagelijks vers worden bereid voor zijn klanten.

Lekkerste oliebollen

Op Oudejaarsdag, 31 december is de oliebollenkraam al geopend vanaf 07.00 uur. Natuurlijk is dan ook het bekende en populaire oudjaarspakket weer verkrijgbaar:

10 oliebollen + 10Krentebollen + 10 appelflappen voor € 30,-. Het gaan weer drukke tijden worden maar Jordy en zijn vrouw en hele oliebollenteam hebben er veel zin in. Lachend zegt hij: "we hebben een onwijs gezellig team en staan elke dag klaar om de lekkerste oliebollen van Haarlem en omstreken te verkopen.

"Ik zou tegen iedereen willen zeggen: Kom langs en ervaar de smaken van onze producten. De oliebollenkraam van de familie Bakker is tot eind januari ( m.u.v. 1ste en 2de kerstdag ) te vinden voor de ingang van de AH en Dekamarkt bij Winkelcentrum Schalkwijk."

Eet ook oliebollen van Jordy Bakker.