Nova Sembla.
Nova Sembla. (Foto:PR)

Kerstconcert La Grenouille met Nova Zembla

HAARLEM - Het kerstconcert van Vocaal Ensemble La Grenouille is vervuld van blijdschap, hoop en rust, precies wat we nodig hebben in deze drukke tijden.

Met muziek vanaf de middeleeuwen tot onze tijd neemt het koor u eerst mee naar het jaar 0, waarin de engel aan Maria vertelt dat ze een kind zal krijgen, in een schitterende compositie van Franz Biebl.

Vertolking geboorte Christus met liederen

In een adventslied van Zoltán Kodály belooft de engel het volk dat de redder zal komen. Vervolgens zien de herders in de heuvels een prachtige ster (Bob Chilcott). De vreugde (Gaudete!) over de geboorte van Christus wordt vertolkt in liederen van J.P Sweelinck en J. S. Bach. Deze wonderbaarlijke gebeurtenis inspireerde Francis Poulenc tot de prachtige compositie O, magnum Mysterium,

Het koor besluit met een wiegelied van Nieland en het bekende klokkenlied "Carol of the bells". Saxofoonkwartet Nova Zembla completeert dit concert met sfeervolle en virtuoze muziek. Zij spelen muziek van Händel, Rimmer, Daquin en een selectie uit de December Kwartetten van Leo van Oostrom.

Kaartverkoop

Kerstconcert zondag 15 december. Vocaal Ensemble La Grenouille onder leiding van Chris Frölich.

Waalse kerk, Begijnhof 30, Haarlem. Voorverkoop 10,- euro via de website www.lagrenouille.nl

Aan de zaal kosten de kaarten:12,50 euro.

La Grenouille.