De treffer zorgt voor volle winst.
De treffer zorgt voor volle winst. (Foto: Proshots)

Volle winst in Dordrecht; De Witte Leeuwen winnen met 2-3

Telstar heeft vorige wedstrijd een zwaarbevochten maar verdiende overwinning op FC Dordrecht geboekt: 2-3. Telstar leidde met de rust comfortabel met 0-2. Door twee benutte strafschoppen komen de Dordtenaren weer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk is het Reda Kharchouch die de winnende treffer achter doelman Petar Stoskovic schiet.

Trainer/coach Andries Jonker koos voor drie nieuwe basisspelers ten opzichte van het verloren thuisduel tegen Go Ahead Eagles. Hij geeft de voorkeur aan Senne Lynen, Sven van der Maaten en Elayis Tavsan boven Ilias Bronkhorst, Anass Najah en Anthony Swolfs.

Dit weekend werd er bij iedere wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal één minuut niet gevoetbald. Door één minuut niet te spelen na het eerste fluitsignaal willen de clubs gezamenlijk een statement maken tegen racisme. En zo geschiedde het ook in Dordrecht.

De wedstrijd is een kwartier onderweg als Quincy Hogesteger het sprintduel om de bal van Shayne Pattynama wint. Hij is te egoïstisch. De bal verdwijnt ruim naast en over het Velsense doel. Even later wordt Elayis Tavsan diep gestuurd. Keeper Petar Stoskovic is net iets eerder bij de bal dan de aanvaller. In de 24e minuut komt Telstar op voorsprong. Het is Reda Kharchouch die scoort. Het schot lijkt houdbaar maar de bal wordt van richting veranderd en verdwijnt in de korte hoek: 0-1. Nog voor rust, in de 38e minuut, vergroot Telstar de voorsprong. Uit een voorzet van Shayne Pattynama glijdt Elayis Tavsan de bal over de doellijn: 0-2. Twee minuten later verkleint de thuisclub de achterstand. Frank Korpershoek werkt Pedro Marques tegen het gras. Een gele kaart voor de boosdoener en een pingel voor FC Dordrecht. Pedro Marques benut de strafschop zelf: 1-2.

De tweede helft is drie minuten onderweg als Sven van der Maaten in het strafschop Thomas Schalekamp onderuit schoffelt. Weer een strafschop. Weer schiet Pedro Marques vanaf de stip raak: 2-2. Direct na deze gelijkmaker wordt Elayis Tavsan aangespeeld. Twee keer kiest hij ervoor om Reda Kharchouch een doelpunt te gunnen. Twee keer stranden deze acties in schoonheid. Toch komt Telstar wederom op voorsprong. Anthony Berenstein neemt een vrije trap. Het ronde speeltuig wordt door een Dordtenaar weggewerkt en belandt weer voor de voeten van Anthony Berenstein. Hij herhaalt zijn actie. Reda Kharchouch reageert en schiet de derde Velsense treffer achter Petar Stoskovic: 2-3.