Françoise van Varsseveld, viool, Gert Wantenaar, bandoneon, Mariken Zandvliet, piano en Lucas Stam, cello.
Françoise van Varsseveld, viool, Gert Wantenaar, bandoneon, Mariken Zandvliet, piano en Lucas Stam, cello. (Foto: VUIJK)

Swingend Moederdagconcert

BLOEMENDAAL - Op uitnodiging van het Wings Ensemble verzorgt het Tango Aliado kwartet op zondag 12 mei een swingend Moederdagconcert. Vanaf 15.00 uur neemt het Amsterdamse kwartet zijn publiek vanuit De Kapel in Bloemendaal mee op een muzikale reis naar de wereld van de tango.

Deze is eind 19e eeuw ontstaan toen de steden aan de Río de la Plata een grote smeltkroes werden van verschillende culturen, die ieder hun eigen soort muziek meebrachten. Ritmes uit de habanera, milonga, candombe en tango wals vloeiden samen in de veelzijdige tangomuziek. Op Moederdag zijn vooral oudere klassieke tango's van onder anderen Pugliese, Canaro, de Caro en Piazzolla te beluisteren, maar ook nieuwe tango's van Cosentino en Wantenaar. Na afloop van het concert fêteert Wings zijn gasten en de musici van Tango Aliado op een glaasje wijn of frisdrank, en brengen zij gezamenlijk een toost uit op alle moeders!

Musici:

Françoise van Varsseveld, viool

Gert Wantenaar, bandoneon

Mariken Zandvliet, piano

Lucas Stam, cello

Zondag 12 mei 2019 om 15.00 uur De Kapel Bloemendaal

Potgieterweg 4, 2061 CT Bloemendaal

Toegang € 25; Vrienden Wings: € 20.

Reserveren via website wordt aanbevolen: www.wingsensemble.nl.

Afbeelding
Afbeelding