Winston Brandon.
Winston Brandon. (Foto: )

Docu Lab over liefde, geloof, afscheid, verandering en hoop

HAARLEM - Donderdag 2 mei wordt een intieme Docu Lab avond met twee korte films over liefde, geloof, afscheid, verandering en hoop.

De eerste een documentaire door Vita Wilmering "Oyfn veg shteyt a boym" (30 min.), is een intiem portret van een Joodse man en de filmmaker zelf. Via een gedeelde liefde voor Joodse muziek, ontstaat er een speelse ruimte waarin ze veel tijd met elkaar doorbrengen en onderwerpen aansnijden die lang verzwegen bleven.

De tweede film is een kort portret: "Kerk Zonder Grenzen – 50 jaar verbinding" (23 min.). Een korte reis via gesprekken, een kerkdienst en bijeenkomsten over liefde, dood en afscheid. Met Aart Mak in de hoofdrol krijgen we een inkijkje op de hechte band en betrokkenheid tussen gemeenschap en dominee.

Gastheer en moderator is Winston Brandon. Maker Vita Wilmering en predikant Aart Mak zijn deze avond aanwezig voor een nagesprek waarbij het publiek maker en hoofdpersoon het hemd van het lijf mag vragen. Docu Lab begint om 20.30 uur, toegang gratis. Reserveren via www.Pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.