De burgemeester met de 'decorandi': Herman Diederik, Clara Wittop Koning, Guus Compier, Miep Overing-Bilsen en Dirk Jan Huizinga.
De burgemeester met de 'decorandi': Herman Diederik, Clara Wittop Koning, Guus Compier, Miep Overing-Bilsen en Dirk Jan Huizinga. (Foto: website gemeente Heemstede)

Vijf Heemstedenaren Koninklijk onderscheiden

HEEMSTEDE - Burgemeester Astrid Nienhuis heeft vrijdag 26 april bij de jaarlijkse lintjesregen vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

De heer Guus Compier – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Compier is sinds 1968 actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging HFC Heemstede. Hij bekleedde verschillende bestuurlijke functies en organiseerde 25 jaar lang 'De Dag van Guus', een toernooi op Tweede kerstdag.

De heer Herman Diederik – Officier in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Diederik is van oorsprong apotheker en had samen met een compagnon een aantal succesvolle apotheken en een afdeling voor chemische analyse. Hij hielp in de jaren '80 en '90 mee aan het ontwikkelen van een geautomatiseerd systeem voor de verwerking van recepten van artsen. Zijn activiteiten hebben niet alleen impact op de patiëntveiligheid; door de norm kan de productie- en leveringsketen van medicijnen beter worden gecontroleerd.

De heer Dirk Jan Huizinga – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Huizinga is sinds 1996 vrijwilliger bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging (KR&ZV) Het Spaarne in Heemstede. Als lid van de Materiaalcommissie verricht hij het grootste deel van het onderhoud. Hij blies de zeilafdeling in Haarlem-Noord nieuw leven in. Toen deze afdeling moest verhuizen, ontwierp hij het nieuwe clubgebouw.

Mevrouw Miep Overing-van Bilsen – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Overing was van 1973 tot 1992 in verschillende functies actief voor de Tennisvereniging Bennebroek. Zij was penningmeester (1973-1977), voorzitter van de jeugdcommissie (1978-1980) en secretaris van de exploitatiecommissie (1991-1992).

Mevrouw Clara Wittop Koning – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Wittop Koning richtte de Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland op. Zij werft nieuwe taalcoaches, voert de intakegesprekken, koppelt de coaches aan nieuwe statushouders en onderhoudt het contact met de taalaanbieders en gemeente.