Ineke Hermans-Klaver, Christine van de Meer-Waller, burgemeester Elbert Roest, Patrick Westerwoudt en Ellen Schrijver-Stokvis (Vanwege het ontvangen van haar onderscheiding in Amsterdam staat Mevrouw Coltof niet op de foto).
Ineke Hermans-Klaver, Christine van de Meer-Waller, burgemeester Elbert Roest, Patrick Westerwoudt en Ellen Schrijver-Stokvis (Vanwege het ontvangen van haar onderscheiding in Amsterdam staat Mevrouw Coltof niet op de foto). (Foto: Website gemeente Bloemendaal)

Vijf Koninklijke Onderscheidingen

BLOEMENDAAL - Op 26 april ontvingen vijf Bloemendalers een Koninklijke Onderscheiding:

Mevrouw Liesbeth Coltof (Overveen)

Benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Als artistiek leider van de Stichting de Toneelmakerij is zij lang het gezicht geweest van de toneelorganisatie voor kinderen en jongeren. Vorig jaar ontving zij de Zilveren Medaille van de Gemeente Amsterdam.

Mevrouw Ellen Schrijver-Stokvis (Bloemendaal)

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij was medeorganisator van een driedaags internationaal wetenschappelijk congres over progressief Jodendom. Zes jaar lang was zij als secretaris betrokken bij de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam.

Mevrouw Christine Van Meer-Waller (Bloemendaal)

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij is veertig jaar vakdocent aan het Kennemer Lyceum. Ook was zij vertrouwenspersoon voor de leerlingen, had twee termijnen zitting in de medezeggenschapsraad en zet zij haar artistieke en organisatorische kwaliteiten in bij de Artistieke Interlyceale.

De heer Patrick Westerwoudt (Santpoort-Zuid)

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Als bestuurslid van de Stichting Nationale Herdenking te Bloemendaal is hij betrokken bij de jaarlijkse organisatie van de Stille Toch naar de Erebegraafplaats in Overveen.

Mevrouw Ineke Hermans-Klaver (Bennebroek)

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Als bestuurslid is zij betrokken bij culturele dansavonden voor jongeren boven de 18 in Heemstede.