Eugene Bridges steelt de show.
Eugene Bridges steelt de show. (Foto: Bert Lek)

Vrijdag 18 oktober: Een parel; Amerikaan Eugene 'Hideaway' Bridges

HAARLEM - Op vrijdag 18 oktober vindt er een show plaats in de 'Haarlemse Blues Club', gesitueerd in Theater Circus Hakim. De deuren openen om 20.30 en de show begint om 21.00 uur.

Blues, soul, jump, funk en gospel met Eugene 'Hideaway' Bridges

Eugene Hideaway Bridges werd in 1963 geboren in New Orleans en groeide op in Amite, Louisiana. Als vierde zoon zoon van vijf kinderen van bluesgitarist Otheneil Bridges Sr, ook wel bekend als 'Hideaway Slim', is het duidelijk waar zijn artiestennaam vandaan komt. Zijn moeder is van de familie Bullock, net als Anne Mae Bullock, beter bekend als Tina Turner, en Eugene heeft zijn gitaarskills van zijn vaders kant en de zangkwaliteiten van zijn moeders kant.

Al vanaf zijn vijfde zong hij gospel in Louisiana samen met zijn broers als 'The Bridges Brothers' en Eugene was de muzikant in de kerk die met de pastoor, Elder AA Edwards, meereisde op tournee door de staat. Op zijn 13e deed Eugene mee aan een R&B talentenshow en formeerde hij zijn eerste band: The Five Stars.
Vele studio- en livealbums later waar Bridges ook de nodige uitstapjes heeft gemaakt, is hij nu weer terug bij zijn roots, geïnspireerd door een award die hij in ontvangst nam die hij opdroeg aan zijn vader. Blues, soul, jump, funk en gospel komen allemaal terug in de Eugene 'Hideaway' Bridges sound en verrast ieder publiek wereldwijd!

Eugene 'Hideaway' Bridges – Guitar & Vocals
Kelpie McKenzie – Bass Guitar
Pat Manske – Drums