Kom ook naar Verhalenhuis Haarlem.
Kom ook naar Verhalenhuis Haarlem. (Foto: PR )

Prijswinnend theater van Mirthe Dokter

HAARLEM - De voorstellingen van het jonge theatertalent Mirthe Dokter hebben al vele internationale prijzen gekregen. Authentieke werelden ontstaan bij haar vanuit potten verf, overheadprojectoren, knipsels, objecten en zang. Met gouden handjes en een gouden stem geeft Mirthe nieuwe kleuren en opent zij nieuwe deuren in het hoofd van de kijker. Zaterdag 19 en zondag 20 oktober speelt zij drie keer in Verhalenhuis Haarlem voor verschillende leeftijdsgroepen en over verschillende maatschappelijke thema's.

Zaterdagavond 19 oktober speelt Myrthe Dokter twee keer de voorstelling Leatherback, om 19.00 uur voor families met kinderen vanaf 9 jaar en om 20.30 uur nog en volwassenen versie. Het is nacht, de maan is vol. We gaan op expeditie in Ghana, op zoek naar de koningin van de zee: de leatherback seaturtle. Ga mee op patrouille aan de kust van Donker Afrika. We turen over het water en schijnen met onze zaklamp tot we haar vinden. De twee meter lange lederen zeeschildpad trotseert het stroeve zand om haar eieren te leggen. Wij houden de wacht, in deze zwarte nacht. Door het bijzondere ruimtegebruik is per voorstelling maar plaats voor 25 bezoekers.

Zondagmiddag 20 oktober speelt ze 'Kijk ik zoek' voor kinderen vanaf 6 jaar. Een voorstelling die tot nadenken stemt, je niet meer los laat. Wat zie je als je plotsklaps in een ander land moet gaan wonen? Je kijkt om je heen: Platte weilanden, honden aan lijnen, natte straten en lange lantaarnpalen. En in alle huizen slapen al mensen. In 'Kijk, ik zoek!' vertelt Mirthe Dokter met verf en kwast het verhaal over een gevlucht jongetje dat in het donker wegsluipt uit een noodopvang, de straat op, rondkijkt, op zoek gaat.

Adres: Verhalenhuis Haarlem, van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord
Toegang: €8,50

Reserveren: www.verhalenhuishaarlem.nl

Afbeelding