De Drifter in originele bezetting
De Drifter in originele bezetting (Foto: Wikimedia)

The Drifters in concert in Pannenkoeken Paradijs

HAARLEM - Het Pannenkoeken Paradijs heeft de wereldberoemde band, The Drifters, in huis gehaald voor een heus concert. De band, zelfs opgenomen in het Rock & Roll boek 'Hall of Fame', speelt op zaterdag 26 oktober al hun klassiekers.

De heren zijn speciaal overgevlogen uit Amerika om het Haarlemse publiek een fantastisch optreden te geven. The Drifters is een Amerikaanse zanggroep die soul, rhythm-and-blues en doowopmuziek uitvoerden. Ze bereikten het hoogtepunt van hun populariteit in het begin van de jaren '60.

The Drifters wordt in 1953 opgericht door ex-Dominoes zanger Clyde McPhatter. Clyde vindt de overige leden van de groep in een kerk in Harlem New York. De originele groep die bekend staat als Clyde McPhatter and the Drifters wordt aangevuld met zangers Gerhart Thrasher, Andrew Thrasher, Willie Ferbee en gitarist Walter Adams.

Klassiekers

De bekendste hits van The Drifters zijn Up on the roof, Save the last dance for me, Under the boardwalk, There Goes My Baby, Money Honey en Kissin' in the back row. Vier van deze zes kregen een plekje bij de beste driehonderd liedjes volgens het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Tijdens de lange, tumultueuze geschiedenis van The Drifters heeft een groot aantal zangers deel uitgemaakt van de groep, en zelfs tegenwoordig treden groepen die voortkwamen uit de oorspronkelijke Drifters nog op onder die naam. Manager George Treadwell die de naam van The Drifters bezit, ontslaat alle bandleden in 1958 nadat ze hadden geklaagd over hun loon.

Nieuwe Drifters

Jerry Wexler, A&R manager bij Atlantic Records, haalt Treadwell over om een compleet nieuwe groep te beginnen onder dezelfde naam. Treadwell neemt Bejamin Nelson (later beter bekend als Ben E King) en zijn groep the Crowns aan. De nieuwe groep met Ben E. King als leadzanger was nog succesvoller dan de originele versie van the Drifters.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Pannenkoeken Paradijs of koop je kaarten veilig en snel via: https://thedriftersliveathaarlem.entranz.nl/ Pannenkoeken Paradijs in Haarlem (Reinaldapad 10).