Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Henry Dunant - nu MS VIOLA - opnieuw in de vaart genomen

Na het niet meer in de vaart zijn van hét wereldberoemde vakantieschip Henry Dunant in 2017 zagen duizenden minder validen hun vakantiedromen in rook opgaan. Het Rode Kruis, de toenmalige eigenaar, heeft het schip mede door gebrek aan fondsen toentertijd moeten afstoten.

Maar het schip vaart weer. De huidige eigenaar is in 2018 begonnen om het schip compleet te strippen en vanaf de basis opnieuw op te bouwen. Zo is bijvoorbeeld de complete bekabeling van het schip vernieuwd. Na een jaar verbouwen en 7,5 miljoen euro verder is de eerste fase van deze ingrijpende renovatie afgerond.

Afgelopen 3 juni heeft een feestelijke doping van het schip in het Duitse Bonn plaatsgevonden en is het 100% rollator- en rolstoel toegankelijke riviercruiseschip weer in de vaart genomen. Het schip heeft een nieuwe naam gekregen, MS VIOLA, maar de oorspronkelijke doelstelling van de Henry Dunant is gebleven.

Het schip beschikt over 34 compleet vernieuwde aangepaste dubbelcabines met standaard twee hoog-laag bedden, papegaai, alarmknoppen en individuele airconditioning. De extra brede deuren maken zowel de cabine als de badkamer makkelijk toegankelijk. In de royale cabines, met zeer grote panoramavensters, is er aan bewegingsruimte geen gebrek met een (rolstoel)draaicirkel van meer dan 150 cm.

Boeken met voordeel

De eveneens compleet vernieuwde aangepaste badkamers zijn vanuit de cabine te bereiken en beschikken over een berijdbare douche en onderrijdbare wastafel. De verschillende dekken zijn via twee royale liften, waar ook met gemak een bed in past, te bereiken. Lezers van deze Zorgspecial kunnen nu met 25,- voordeel boeken.

www.ms-viola.nl of bel: 0481-746000.

De Henry Dunant - nu MS VIOLA - is opnieuw in de vaart genomen. (Foto: aangeleverd)