Opel Crossland X.
Opel Crossland X. (Foto: PR)

Gezinsuitbreiding Opel Crossland X

Opel voegt aan het programma van de Crossland X een nieuwe 96 kW/130 pk sterke versie van de 1.2 Turbo benzinemotor in combinatie met een 6-traps automaat toe. Deze is leverbaar in de rijk uitgeruste 120 Jaar Edition voor een prijs vanaf 28.949 euro. Met deze driecilindermotor, die goed is voor een maximum koppel van 230 Nm, haalt de Crossland X een topsnelheid van 198 km/uur en accelereert van 0 naar 100 km/uur in 10,2 seconden. Dat bij een gemiddeld verbruik van 1 op 15,2 (WLTP).

Het ontbreekt de Crossland X 1.2 Turbo niet aan comfort en veiligheid. Vele comfort verhogende zaken (standaard of optioneel) verrijken deze compacte SUV van Opel, zoals multi-instelbare voorstoelen, een met leer bekleed stuurwiel, airconditioning, elektrisch te bedienen zijruiten voor en achter, Radio R 4.0 IntelliLink infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen. Op veiligheidsgebied noteren we standaard adaptive Cruise Control met snelheidsbegrenzer, Hill Start Assist, Lane Keep Assist en verkeersbordherkenning.

Optioneel zijn daar Forward Collision Alert, City Emergency Braking met voetgangersdetectie, vermoeidheidsherkenningsysteem,180 graden panoramische achteruitrijcamera en Advanced Park Assist aan toe te voegen.