Blij met de welverdiende punten.
Blij met de welverdiende punten. (Foto: PR)

Telstar neemt drie punten mee huiswaarts uit Maastricht tegen MVV

VELSEN - Telstar heeft in Maastricht een verdiende 1-2 zege op MVV geboekt. De eerste helft maakten beide ploegen er geen spektakel van. Na rust herstelde Telstar zich, had het beste van het spel en pakte via goals van de spitsen Glynor Plet en Reda Kharchouch de drie punten. Pas in de absolute slotfase redde Joeri Schroijen de spreekwoordelijke eer.

De eerstedivisionist uit Velsen-Zuid kon niet beschikken over Roscello Vlijter. De Surinaamse international was de afgelopen weken met zijn land op stap en is toen zijn paspoort kwijt geraakt. Zonder paspoort kan hij de vliegreis naar Nederland niet aanvaarden. Verder kon trainer/coach Andries Jonker over een fitte selectie beschikken. Geen Sven van Doorm en Anass Najah maar wel Glynor Plet en Elayis Tavsan aan de aftrap in stadion De Geusselt.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Het was niet best wat de spelers van beide ploegen het publiek voorschotelden. In de tweede helft liet Telstar zien dat het wel degelijk met goede bedoelingen naar het verre Maastricht was afgereisd. In de 52eminuut kwam Telstar op voorsprong. Maar door wie? Een frommelgoal van jewelste. Wie gaf de bal het laatste zetje? Vanaf mijn positie was dit niet te zien. De stadionomroeper riep om dat Glynor Plet de bal intikte: 0-1.

In de 62e minuut was Reda Kharchouch dicht bij de tweede Velsense treffer. Uit een voorzet van Senne Lynen kopte hij de bal naast. Vier minuten later staat dan toch de 0-2 op het scorebord. Vanaf rechts soleerde Elayis Tavsan door de Maastrichtse verdediging. Hij werd net binnen het strafschopgebied ten val gebracht. Scheidsrechter Bos paste prima de voordeelregel toe want Telstar bleef aan de bal. Reda Kharchouch krulde de bal in verre hoek: 0-2. Na deze tweede treffer kregen Elayis Tavsan en Glynor Plet de kansen om de score naar een hoger plan te tillen. Beide aanvallers strandden op keeper Deusings. Aan de andere kant van het speelveld moest Anthony Swolfs in de 84e minuut handelend optreden. Op een hard en laag schot van Joeri Schroijen was de redding met de benen van een hoog gehalte. Veel supporters hadden toen al stadion De Geusselt verlaten. Telstar maalde daar niet om. De drie punten waren al in de pocket. De tegentreffer van Joeri Schroijen in de drie minuten extra speeltijd was voor de statistieken.