De citycarver is net even stoerder dan de Audi A1 Sportback
De citycarver is net even stoerder dan de Audi A1 Sportback (Foto: aangeleverd)

Stoere Audi A1 citycarver

Audi lanceert deze herfst met de citycarver, een nieuwe, stoere uitvoering van de A1. Hij valt op door zijn robuuste uiterlijk en hij voelt zich overal thuis. In de stad, op buiten- en snelwegen en zelfs op licht onverhard terrein.

Robuust en stoer

Wat betreft technologie en design heeft de citycarver de A1 Sportback als uitgangspunt. Hij staat echter bijna vier centimeter hoger op de 'poten' en onderscheidt zich ook door de grote, achthoekige Singleframe grille die een verwijzing naar is de Audi Q SUV-modellen.

Matzwart

De honingraatgrille is in matzwart uitgevoerd, terwijl de roestvrijstaal-kleurige bodembescherming naar de terreinprestaties van de A1 citycarver hint. Verder hebben de wielkasten en nieuw ontworpen dorpels in kleur contrasterende opzetdelen, is de achterbumper nieuw en is standaard S line dakspoiler gemonteerd.

Allleen epic

In ons land wordt de A1 citycarver uitsluitend geleverd als epic. Die staat op 17-inch lichtmetalen wielen en heeft verder onder andere cruise control, multifunctioneel stuurwiel, voorbereiding navigatie, Audi virtual cockpit en LED achterlichten.

Interieur

In het interieur vallende ventilatie, tunnelconsole en portieren op. Die zijn voorzien van sierdelen in een mint-, koper-, oranje- of grijstint.