De barista's verzorgden heerlijke koffie op het centrale plein.
De barista's verzorgden heerlijke koffie op het centrale plein. (Foto: PR)

Dag van de Verpleging bij Nieuw Unicum

ZANDVOORT - Het was zondag 12 mei een bijzondere dag. Dan vieren we in Nederland namelijk de dag van de verpleging. Het is de geboortedag van Florence Nightingale, grondlegster van de moderne verpleegkunde. Ook Nieuw Unicum besteedde uiteraard aandacht aan deze dag.

Op die dag zett Nieuw Unicum het volledige zorgpersoneel in het zonnetje. Het managementteam bracht een heuse ode aan het personeel. Onder leiding van bestuurder Tom Bank ging het team alle zorgafdelingen af om het aanwezige personeel een ode te brengen. Dat wil zeggen: hen persoonlijk laten weten hoe blij ze zijn met hen en hun inzet voor de bewoners van Nieuw Unicum. Ze kwamen niet met lege handen. In een grote zak met daarop de ode afgedrukt zat zowel iets lekkers als iets gezonds. De actie werd erg op prijs gesteld.

Omdat op zondag niet iedereen werkt en of aanwezig is, vindt een aantal activiteiten later die week plaats. Op maandag 13 mei krijgen de overige afdelingen, bestaande uit dagbesteding, technische dienst en personeelszaken een ode van het voltallige managementteam.

Koffiebar

Op dinsdag was er taart voor alle afdelingen en stond er ook een heuse koffiebar met barista op het centrale plein in Nieuw Unicum/De Brinck. Eerlijke en heerlijke koffie voor iedereen die die dag aan het werk is. Vers bereid door de barista die de hele dag aanwezig is.

Massages

Naast koffie wordt er die week nog meer gedaan om het personeel te laten ontspannen tijdens het werk. Met de komst van enkele massagestoelen kunnen medewerkers plaatsnemen in de pauze of tussen het werk door.

Kom ook langs op de Dag van de Verpleging