Geld opzij zetten kan leuk zijn.
Geld opzij zetten kan leuk zijn. (Foto: PR)

Geld opzij zetten leuk vinden en verder vooruit plannen zorgt voor meer spaargeld

HAARLEM - Ongeveer 1 op de 5 huishoudens heeft minder dan 1.000 euro spaargeld, blijkt uit onderzoek van budgetvoorlichter Nibud. Maar dat komt niet alleen door de hoogte van het inkomen. Onderzoek van RaboResearch wijst namelijk uit dat ook psychologische factoren een belangrijke rol spelen, waaronder hoe ver je vooruit kijkt wat betreft je financiën en hoe je over sparen denkt.

Vooruit plannen helpt

Uit onderzoek van RaboResearch blijkt daarnaast dat hoe ver je vooruit kijkt, ook invloed heeft op de hoogte van je spaarsaldo. Zo vindt bijna 30 procent van de Nederlanders tussen de 20 en 45 jaar oud de komende maanden tot het komend jaar het belangrijkst voor zijn financiële planning. Maar mensen die verder vooruitplannen hebben een grotere kans om meer spaargeld te hebben.

Prins: 'Zodra je financiële buffer op orde is, ga je misschien verder vooruit kijken en leg je bijvoorbeeld geld opzij voor je pensioen of ga je extra af lossen op de hypotheek.'

Workshops 'Bereik meer met je geld'

Geld opzij zetten kan op allerlei manieren. Rabobank Haarlem en Omstreken organiseert op 19 november 2019 van 19.00 tot 21.30 uur de workshop 'Bereik meer met je geld' in de Philharmonie.

Tijdens deze workshop krijgen klanten en niet-klanten in 2,5 uur inzicht in de mogelijkheden om een mooi bedrag op te bouwen. Meer informatie over de workshop vind je op Rabobank.nl/bereikmeermetjegeld. Hier kun je je ook opgeven.