Frits Barend op Indische bijeenkomst

HAARLEM - De bekende sportjournalist en televisiemaker Frits Barend is samen met zijn vrouw Marijke, die historica is, te gast op de Indische bijeenkomst van SIOH (Stichting Indische Ouderen Haarlem). Ook zal de Indische schrijver Reggie Baay van de partij zijn. De bijeenkomst (kumpulan regio Kennemerland) is in het gebouw Lieflijk Indië op zaterdag 2 november en begint om 11.00 uur. 'Lieflijk Indië' is gevestigd aan de Vilniusstraat 3 in Haarlem-Schalkwijk.

Frits Barend en Marijke Barend-van Haeften komen over hun boek Matzes en Mie vertellen. Beiden komen uit een gezin, dat de oorlog heeft meegemaakt. De familie van Frits heeft de Holocaust meegemaakt en die van Marijke de Japanse bezetting in het voormalig Nederlands-Indië. In het boek ziet men hoe de bijzondere levensverhalen met elkaar vervlochten zijn.

Schrijver Reggie Baay vertelt in zijn laatst verschenen boek het verhaal van een jonge man die in 1939 voor het koloniale leger tekent, die vervolgens in krijgsgevangenschap terecht komt en dwangarbeid moet verrichten aan de Birma-Siamspoorlijn. Hierna maakt hij ook nog de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog mee en in 1949 vertrekt hij met zijn gezin naar Nederland, waar hij geconfronteerd wordt met herinneringen en trauma's.

Programma: 10.30 uur zaal open, ontvangst en koffie/thee; 11.00 uur opening en mededelingen; 11.15 uur interview Frits en Marijke Barend over hun boek Matzes en Mie; 12.15 uur Pauze; 12.45 uur Reggie Baay : Het kind met de Japanse ogen; 14.00 uur Indische maaltijd; 15.00 uur gezellig samenzijn en afsluiting. Aanmelden en info bij Anneke Ruff van Stichting Pelita, tel: 06-83441619 of via: a.ruff@pelita.nl.