Kerstgezelligheid in De Oosteinde.
Kerstgezelligheid in De Oosteinde. (Foto: Rowin van Diest)

Kerst wat de klok slaat bij Tuincentrum De Oosteinde

HILLEGOM / VIJFHUIZEN - "Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het," vertelt William Dobbe van Tuincentrum Oosteinde. "Ballen, sneeuwbaluilen, sneeuw, huisjes, kerststukjes en natuurlijk heel veel kerstbomen. Alles wat met kerst te maken hebben, is in onze kerstshow te vinden."

In beide locaties van De Oosteinde is een gezellige en inspirerende kerstshow ingericht. "Zowel in Hillegom als in Vijfhuizen is dit zo'n 1500 vierkante meter. We hebben kerstdecoratie, kerstplanten, kerstverlichting, kunstkerstbomen en kerststukken. Verlichting op batterijen is populair. Deze is speciaal voor buiten gemaakt, met een waterdicht omhulsel. Zo heb je, zonder stopcontact, toch een leuke verlichting.

Kerstbomen

Tuincentrum De Oosteinde staat bekend om zijn enorme aanbod aan kerstbomen. "De zeer populaire Nordman spar, maar ook de blauwspar op pot die beide bekend staan om het vasthouden van hun naalden. Ook de zilverspar is geliefd, een hele mooie spar met een zilverachtige gloed." De Oosteinde heeft kerstbomen van klein tot groot en is specialist op kerstbomengebied. In beide filialen staan en liggen duizenden kerstbomen te wachten op een nieuwe eigenaar. "Onze medewerkers helpen graag met uitzoeken. En wij pakken de boom gratis in en houden deze achter tot de klant klaar is met winkelen. Hij kan zijn boom dan, met kassabon, bij het hek ophalen."

De bomen op pot werken al jaren. "Die op pot gekweekt zijn, hebben een stevige, goede wortel. Water geven is voldoende. En na de kerst kan hij de tuin in. Wij adviseren om hierbij turf te gebruiken."

Ook vertelt Dobbe dat De Oosteinde van oudsher specialist is van kerstplanten. "We hebben een groot assortiment, zoals azalea's, kerststerren, cyclamen en orchideeën. En allemaal voor betaalbare prijzen. Onze vakmensen adviseren de klanten graag bij hun aankoop én over de verzorging. Vooral kerststerren en witte orchideeën worden echt in huis gehaald met de kerst."

Extra open

Vanwege de kersttijd is De Oosteinde extra geopend. Er zijn koopavonden op 12, 13, 19 en 20 december (tot 21.00 uur). Verder is er een extra koopzondag op 15 december, van 12.00 tot 17.00 uur.

Op kerstkoopzondag is er glühwein, gezellige kerstmuziek, gespeeld door een bandje, krentenbrood en lekkers voor de kinderen. In beide filialen is de grote koffiehoek aangekleed in kerststijl. "En in Hillegom hebben we een levende kerststal met echte schapen."

WNF in Hillegom

Verder staan zondag 15 december (van 13.00 tot 16.00 uur) traditiegetrouw vrijwilligers van het WNF-regioteam met een kraam bij De Oosteinde in Hillegom. Van een duurzame dopper tot pennendoosjes en notitieboekjes, dierenknuffels en kinderservies. Daarnaast verzorgt het WNF-team vanuit de stand creatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen een WNF-kerststukje maken en een rugzakje versieren. Deelname kost 5 euro, Rangers (jonge WNF-leden) betalen 4,50 euro. De gehele opbrengst is voor het WWF. Aanmelden graag, maar is niet verplicht, middels een mail met NAW naar meerenbollenstreek@wnfregioteam.nl.

De Oosteinde Hillegom, grens Bennebroek
Zandlaan 22 Hillegom

De Oosteinde Vijfhuizen, grens Haarlem
Schipholweg 1088 Vijfhuizen

www.deoosteinde.nl

Stapels kerstbomen liggen in de tuincentra van de Oosteinde te wachten op een nieuwe eigenaar.