Rennen in je kerstpak.
Rennen in je kerstpak. Foto: rodi.nl

Santarun: Familierun voor iedereen

HAARLEM - Op vrijdag 13 december 2019 vindt weer de leukste Fun Run van Haarlem en omgeving plaats. Ruim 2.000 als Santa verklede mensen lopen het 3 kilometer lange parcours door de feestelijk verlichte binnenstad. Het doel is niet de beste tijd halen, maar vooral een hilarische avond met elkaar beleven èn tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel met als thema "Kinderen". Ook onze gewaardeerde sponsoren en vrienden dragen daar aan bij, zodat we met elkaar het leven van kinderen met een achterstand leuker en leerzamer maken.

De SantaRun is een Fun Run van 3 kilometer, dus hardlopen is niet per sé noodzakelijk. Rollen, huppelen en dansen is ook goed. Dit jaar doen er niet alleen weer meer lopers mee, het evenement is ook uitgebreid met een afterparty in Café Studio en Grand Café XO aan de Grote Markt! Het is de bedoeling dat alle lopers in het kerstthema verkleed gaan, dus als Santa, kerst-elfje, rendier, verzin een passende outfit en doe mee!

Nu vraag je je misschien af: "Ja, maar hoe kom ik aan een kerstmannenpak?" Nou, dat is makkelijk: bij het inschrijven heb je de mogelijkheid om voor slechts € 10,- een pak te kopen: past altijd!

Wees op tijd op de Grote Markt op vrijdag 13 december, want 18:45 uur begint ons podiumprogramma. Daar wil je bij zijn!

Het startschot volgt om 19:30 uur.

Nieuw dit jaar voor de kids, The Elfs Run! Kinderen tot 10 jaar kunnen meedoen als elf, rendier of kerstman aan het leukste winterevenement van Haarlem. Ze kunnen zich daarbij laten sponsoren door opa's, oma's, ooms, tantes, buren, vriendjes en vriendinnetjes.

The Elfs Run is 1.100 meter lang en start om 18.00 uur, voorafgaand aan de SantaRun. Kom op tijd, want om 17:45 uur start de DJ voor de warming-up.

Aanmelden (voor slechts € 5,-) en het ophalen van sponsorgeld verloopt via de website van onze partner Supp.to. Hier kunnen de deelnemende mini-Santa's ook zien hoeveel ze al hebben opgehaald.