De afvalbakken waar je afval in kunt scheiden.
De afvalbakken waar je afval in kunt scheiden. (Foto: PR)

Openingstijden en afvalinzameling tijdens feestdagen

HAARLEM - Tijdens de feestdagen geldt in de gemeente Haarlem een gewijzigde inzameling voor huishoudelijk afval. Ook worden verschillende afvalbakken afgesloten of weggehaald om vuurwerkschade te voorkomen.

Op eerste en tweede kerstdag, woensdag 25 en donderdag 26 december, haalt Spaarnelanden geen gft-afval op. Hiervoor gelden geen inhaaldagen. Vanaf 27 december wordt gft-afval wel weer ingezameld. Ook op Nieuwjaarsdag, woensdag 1 januari, zamelt Spaarnelanden geen gft-afval in.

Duocontainer: papier en plastic, blik en drinkpakken

Duocontainers worden op 25, 26 december en 1 januari niet geleegd. Hiervoor gelden de volgende inhaaldata:Valt de inzameldag op woensdag 25 december, dan wordt de duocontainer op zaterdag 21 december geleegd.Valt de inzameldag op donderdag 26 december, dan wordt de duocontainer op zaterdag 28 december geleegd.Valt de inzameldag op 1 januari, dan wordt de duocontainer op zaterdag 4 januari geleegd. Deze data vindt u terug in de digitale afvalwijzer en de afvalwijzer app.

Afspraak grof huishoudelijk afval

Tussen 26 en 30 december wordt geen grof huishoudelijk afval opgehaald. Op eerste en tweede kerstdag is het Milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 gesloten. Vanaf vrijdag 27 december is het Milieuplein weer open.

Ondergrondse restafvalcontainers

Bewoners die gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer kunnen dit tijdens de kerstperiode gewoon blijven doen. Ondergrondse containers worden tijdens de feestdagen wel geleegd.

Containers voor papier, textiel en plastic, blik en drinkpakken

Deze containers zijn vanaf 28 december tot en met 2 januari afgesloten om brandschade door vuurwerk te voorkomen. Ook duocontainers die in de wijk staan, worden weggehaald om brandschade door vuurwerk te voorkomen.

Afvalbakken afgesloten

Spaarnelanden verwijdert eind december meerdere groene prullenbakken en grijze afvalbakken in Haarlem. Na 1 januari worden deze weer teruggeplaatst. De bakken worden verwijderd of afgesloten om vuurwerkschade te voorkomen.

Gewijzigde openingstijden receptie

Op dinsdag 24 en dinsdag 31 december sluit de receptie om 16.00 uur.

gewijzigde openingstijden bij Spaarnelanden.