De collega's van Hoorbegrip staan voor u klaar.
De collega's van Hoorbegrip staan voor u klaar. (Foto: PR)

Hoorbegrip breidt uit naar Haarlem

HOOFDDORP / HAARLEM - Hoorbegrip is nu naast Hoofddorp in winkelcentrum PAX ook in Haarlem op de Cronjéstraat 123 te vinden.

Negen jaar geleden startte Erik Lodewijk met Hoorbegrip Haarlemmermeer in Hoofddorp. De afgelopen jaren verwierf hij heel veel tevreden klanten. "Door geen verbinding met specifieke fabrikanten te hebben, kunnen wij een vrije keuze maken voor de klant. En we luisteren goed naar de wensen van de klant om de dagelijkse situatie in kaart te brengen. Daarom zijn we in staat om maatwerk te leveren," vertelt Erik Lodewijk. "Het doel is steeds een optimale oplossing voor de klant te realiseren. Soms is dat een hoortoestel, soms is dat slechts een advies. Als er iemand met twijfel rond zijn gehoor komt, zoeken wij door tot we weten wat hier aan te doen is."

Deze aanpak lijkt een heel normale, maar is dat niet. "Door de sterk verlaagde verkoopprijzen van hoortoestellen, opgelegd door de zorgverzekering, kiezen de meeste audiciens voor het besteden van minder tijd aan de klant en het op voorhand inkopen van slechts enkele typen hoortoestel. Hoorbegrip zet de klant nog altijd centraal."

Naast hoortoestellen biedt Hoorbegrip kennis en begeleiding van tinnitus (oorsuis) problematiek. "En wij maken op maat gemaakte zwemoorstukjes die veelal dezelfde dag nog klaar zijn." Om te voorkomen dat de medewerkers van Hoorbegrip het te druk krijgen, verkoopt Hoorbegrip ook op maat gemaakte gehoorbescherming voor de werkvloer en om te dragen tijdens muziekevenementen. "En muzikanten kunnen bij ons terecht voor 'in-ears'."

Voor wie al een hoortoestel heeft, maar twijfelt of deze wel optimaal functioneert, verzorgt Hoorbegrip graag een second-opinion.

Erik Lodewijk heeft nog een laatste tip: "Voor 1 januari kunt u van zorgverzekering veranderen, wellicht goed om even contact met Hoorbegrip op te nemen. Er zijn namelijk enorme verschillen in prijzen en mogelijkheden die zorgverzekeringen u toestaan bij het aanschaffen van een hoortoestel."