100 jaar Stadsschouwburg Haarlem | Bloeiende bollen in het Gasthuis

De tentoonstelling 100 jaar Stadsschouwburg Haarlem, over de roerige geschiedenis van de Haarlemse schouwburg, loopt door tot 31 mei.

Opening Haarlem Filmstad

100 jaar Stadsschouwburg Haarlem

Bezoekers voor bioscoop Luxor, Grote Houtstraat 139, 1962. Bron: Noord-Hollands ArchiefOp 24 maart opent de expositie Haarlem Filmstad, die we samen met onze buren van ABC Architectuurcentrum organiseren. Onderwerp is de bewogen Haarlemse filmgeschiedenis: de acteurs, de bioscopen, de filmmakers en de filmlocaties. Er komen stadswandelingen, workshops en lezingen en natuurlijk filmvertoningen.

Lees meer over Haarlem Filmstad

Verwacht : Bloeiende bollen in het Gasthuis

4 april – 27 augustus 2019

Hoogtijdagen van de Haarlemse bollenindustrie

Een ode aan een wereldberoemde industrie die haar oorsprong in deze streek vindt en nog dagelijks vele oud-bloembollentelers en hun nazaten uit Zuid-Kennemerland mooie herinneringen bezorgt.

Over kwekerijen, bollenschuren en bloemententoonstellingen in de periode 1800-1950.

Kunstveiling Houtfestival

Museum Haarlem steunt van harte zijn culturele collega's in de stad. Daarom roepen wij graag op om mee te doen met dit mooie project. Heb je nog een kunstwerk thuis of op je werk? Doneer het dan aan dit festival. Op 14 april is er een veiling van ingebrachte kunstwerken. Alle opbrengsten gaan naar het gratis toegankelijke Houtfestival dat straks in juni plaatsvindt. Als je wil doneren, stuur dan vóor 1 april een mailtje naar veiling@houtfestival.nl

OPENINGSTIJDEN
Zondag en maandag 12 tot 17 uur
Dinsdag t/m zaterdag 11 tot 17 uur

CONTACT
023 - 542 24 27
info@museumhaarlem.nl ADRES
Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem UITSCHRIJVEN Je ontvangt deze e-mail omdat je eerder hebt aangegeven nieuwsbrieven van het museum te willen ontvangen. Als je je wilt uitschrijven kun je dat doen door deze mail te beantwoorden met "Afmelding" in de tekst.