De Apekop Mat 64 rijdt nog éénmaal in Haarlem.
De Apekop Mat 64 rijdt nog éénmaal in Haarlem. (Foto: Jeffrey Koper)

Apekop Mat'64 nog éénmaal in Haarlem

HAARLEM - Veel liefhebbers adoreren nog steeds de oudgediende Mat' 64 die bij de NS gereden heeft. De Mat'64 treinstel 876 van het Spoorwegmuseum heeft afgelopen zaterdag een rondrit door de Randstad gemaakt als conditierit, waarvan deze ook tijdens zijn route werd omgedraaid zodat de neus de andere kant op staat. De Apekop deed ook Haarlem aan.

Een handjevol toeschouwers stond de Mat' 64 op te wachten op spoor 5. Volgens fotograaf Jeffrey Koper was de grote bewondering van de gezichten af te lezen. Herinneringen werden opgehaald en ook andere treinen werden genoemd. Nog nooit is een trein zo vaak gefotografeerd. Als een held werd de Apekop binnengehaald. Net als in andere steden, waar vele treinliefhebbers het treinstel fotografeerden en op video zetten.

Twee generaties

In Haarlem vormde het station voor Mat'64 treinstel 876 twee keer een tussenstop. De trein reed na de eerste stop door naar Zandvoort en kwam een half uur later terug om door stomen naar Beverwijk. Op het buurspoor stond een nieuwe SNG Sprinter naast de Apekop gestationeerd. Volgens velen vormde dat een mooi beeld met twee generaties aan stoptreinmaterieel.

Iconisch

De Mat'64 trein is sinds maart 2016 niet meer actief op het spoor. In september datzelfde jaar nam de NS echt afscheid van de iconische treinstellen door de 876 naar het Spoorwegmuseum te brengen en deze trein aan hen over te dragen. De trein werd afgelopen periode door het Spoorwegmuseum gebruikt om de expositie '50 Jaar NS-Huisstijl' te vertonen.

'Driehoeken'

Nu deze expositie is afgelopen zal de trein ingezet worden als achtergrond voor een nieuwe expositie, genaamd 'Tienertour'. Hiervoor moest het stel worden omgekeerd, zodat de neus de andere kant op staat. In spoortermen wordt dit ook 'driehoeken genoemd'. Dit is nodig zodat de bagagedeur van de trein in het museum aan de juiste kant staat. Omdat de trein niet veel ritten meer maakt heeft de trein meteen een uitgebreide conditierit gemaakt zodat de trein nog soepel blijft rijden.

Een apekop of een hondekop?