Afbeelding
(Foto: )

Heropening Circuit II, rolstoeltoegankelijke duinpad van Nieuw Unicum

ZANDVOORT - Het rolstoeltoegankelijke duinpad op het terrein van Nieuw Unicum wordt op dinsdag 2 juli heropend door John Körmeling, de landschapskunstenaar die dit duinpad ruim 25 jaar geleden heeft ontworpen.

Duinpad nodigt uit om zintuigen te gebruiken

Hij gaf het pad de naam Circuit II mee, en doelde daarmee op het andere bochtige Circuit een stuk verderop in Zandvoort. Körmeling is ook bekend van onder andere het draaiende huis op een rotonde in Tilburg en het ontwerp van het Nederlandse Paviljoen op de Worldexpo 2010 in Shanghai.

Circuit II wordt heropend omdat het pad in het kader van het Natuurbuddyproject voorzien is van ongeveer 30 informatieborden die vertellen over de flora en fauna die zich hier bevinden. Er zijn ook borden die uitnodigen om de zintuigen te gebruiken en op het hoogste punt staat tekst en uitleg over wat er te zien is in alle windrichtingen.

Natuurbuddyproject

Het natuurbuddyproject is met hulp van donateurs opgezet om onze 250 bewoners actief bij de prachtige omgeving waarin zij wonen te betrekken. Wekelijks trekken bewoners bijvoorbeeld de natuur in met speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers.

Op de Brinck, het centrale plein in Nieuw Unicum, is een klein bezoekerscentrum ingericht als startpunt voor een wandeling over Circuit II en alle andere natuurbuddyactiviteiten.