Theatraal concert van Haarlems Klein Koor

HAARLEM - Zaterdagavond 6 juli om 20.00 uur in de Remonstrantse Kerk te Haarlem. Sferen, een theatraal concert van het Haarlems Klein Koor onder leiding van de dirigent Enrique López-Cortón, duikt in de onvoorspelbare wereld van om elkaar heen bewegende lichamen. Luister naar drie composities die verschillen qua stijl, het koor is opgesteld in verschillende tableaus en als publiek luisterend deelgenoot. Hoe muziek, muzikanten en publiek elkaar beïnvloeden is niet te voorspellen.

De drie composities verschillen sterk qua stijl en sfeer. De Psalmensymfonie van Igor Stravinsky is indrukwekkend en diep religieus. De Liebeslieder Walzer op.52 van Johannes Brahms zijn werelds en bezingen de liefde én het lijden dat daarmee gepaard kan gaan. The Ballad of Magna Carta van Kurt Weill vertelt het sensationele verhaal over het ontstaan van de rechtstaat en sluit qua sfeer aan bij het Brechtiaanse muziektheater. Naast contrasten zijn er ook raakvlakken. De stukken gaan alle drie over het universeel verlangen naar respectievelijk verlossing, liefde en rechtvaardigheid.

In dit bijzondere programma wordt het Haarlems Klein Koor begeleid door twee pianisten, Hans van Beelen en Charlie Bo Meijering. De regie ligt in handen van Kim van Goor. Het concert wordt uitgevoerd op zaterdag 6 juli om 20.00 uur in de Remonstrantse kerk aan de Prins Hendrikstraat 2 in Haarlem.

Voor meer informatie en reserveren: www.haarlemskleinkoor.nl.

Toegangsprijs: Volwassenen voorverkoop € 15,00, aan de zaal € 18,00. Jonger dan 18 jaar € 5,00.