Rowwen Heze maakt er altijd een feestje van.
Rowwen Heze maakt er altijd een feestje van. (Foto: Wikipedia)

Uit je dak met Rowwen Heze

HAARLEM - Zweet, bier en een zingende hossende menigte zijn een garantie bij de shows van Rowwen Hèze. De naam van 'Rowwen Hèze' is inmiddels meer dan gevestigd. Al ruim dertig jaar te vinden in theaters, feesttenten, clubs en op festivals. Vrijdag 31 mei komt de feestband met zijn clubtour naar het Patronaat.

Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Opzwepende energieke liedjes, polka's, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades. Met teksten waarin liefdevol het leven van alle dag wordt beschreven. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp. Tickets zijn nu in verkoop dus: bestel maar! Er is geen voorprogramma bij deze show, Rowwen Hèze speelt vanaf 20.30 u!

De band

Rowwen Hèze is een Limburgse dialectband uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads.

Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden.

Nominatie Gouden Kalf

In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. In 2016 verscheen het album Vur Altied met de 15 nieuwe liedjes opgenomen in hun 30-jarig jubileumjaar (2015).