Drie van de vier dames van Uit Liefde Klinkt.
Drie van de vier dames van Uit Liefde Klinkt. (Foto: PR)

Concert "Uit liefde Klinkt'

HAARLEM - in het Zaeltje van Rosehaghe geven zondag 20 oktober vier musici een liefdevol concert. Miranda van Soest (sopraan) Marga Oostindie (alt), Roos Nitsche (piano) en Maaike Roelofs (cello) uiten hun muzikale gevoel tijdens het concert "Uit liefde Klinkt".

Miranda en Marga begonnen met elkaar te zingen ruim drie jaar geleden. Ze zongen voor het eerst samen in de Stabat Mater van Pergolesi en kregen vaak als reactie dat hun stemmen erg mooi met elkaar kleurden. Dat is niet vanzelfsprekend, soms kunnen stemmen als kleuren met elkaar vloeken. In de afgelopen drie jaar zijn ze steeds meer met elkaar gaan zingen.

Sinds een jaar vormen ze een vast trio met pianiste Roos Nitsche. De celliste Maaike Roelofs sluit voor dit concert bij dit trio aan. "Toen we met elkaar begonnen te musiceren hebben we veel tijd besteed aan de muziekkeuze. We wilden iets bijzonders neerzetten, iets wat er nog niet was. Een moment van rust en warmte bieden in een wereld die steeds hectischer wordt.

Zo ook aspecten van de liefde. Denk aan de liefde voor de ander, verboden liefde, liefde voor de natuur, onbereikbare liefde. De liefde laat zich nauwelijks in woorden vatten, maar de teksten van grote dichters op muziek van klassieke componisten zoals Dvozak, Brahms en Faure zijn veelzeggend. Dat proberen we in dit concert te laten klinken".

Intieme setting

"En dan vinden we de sfeer ook belangrijk, geen grote zalen maar de intieme setting van het Zaeltje van Rosehaghe waar muziek voor zichzelf spreekt want muziek is een universele taal die we allemaal begrijpen, en die ook de kracht heeft om ons allemaal bij elkaar te brengen.

Aanvang: 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Toegang: 12,50 kinderen onder de 12 gratis

Reserveringen: liefdeklinkt@gmail.com