De Vergierdeweg verbindt de dood

HAARLEM - Sinds april is er veel veranderd aan de Vergierdeweg. Sterrenheuvel Afscheidshuis en Crematorium heeft haar deuren geopend en Crematorium Haarlem is vernieuwd en weer volledig in gebruik. Ook op de begraafplaatsen is veel veranderd in verband met de tegenwoordig toegepaste manier van milieuvriendelijke onkruidbestrijding. Nu de ergste hectiek is verdwenen, is het een mooi moment om de deuren te openen voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met een uitvaart te maken heeft.

Op zondag 13 oktober zijn begraafplaats Akendam, Crematorium Haarlem, Sterrenheuvel Afscheidshuis en Crematorium en begraafplaats Sint Jozef geopend om een kijkje achter de schermente komen nemen om te zien wat mogelijk is.

Leerzame middag

Kijk hoe diep een graf is en hoe deze gegraven wordt. Maak een wandeling over de prachtige begraafplaatsen Akendam of begraafplaats Sint Jozef en laat u informeren over de veranderingen. In de verschillende aula's kunt u genieten van mooie muziek en optredens. In de horecagelegenheden kunt u rustig verblijven met een kopje koffie of thee en wat lekkers.

Op de locaties staan diverse vormen van rouwvervoer opgesteld. Daarnaast staan er uitvaartondernemers, nazorgconsulenten en gedenksteenspecialisten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Er zijn ook kinderactiviteiten zoals een poppenkastvoorstelling en een speurtocht.

Is uw nieuwsgierigheid gewekt? U bent van harte welkom op zondag 13 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur. Heeft u vragen of wilt u meer weten over het open huis dan kunt u contact opnemen via 06 - 55797585