Afbeelding
(Foto: )

CvdK Van Dijk opent expo Schalkwijk

HAARLEM - De commissaris van de koning opent de nieuwe expositie Schalkwijk Belicht.

Veelzijdig Schalkwijk. De wijk ligt vlakbij het historische centrum van Haarlem, is ruim en groen met goede aansluiting op het openbaar vervoer. Maar dit ging niet zomaar.

De tentoonstelling neemt de kijker mee langs 60 jaar Schalkwijk en belicht de vele kanten van dit zuidelijk deel van Haarlem. Door de foto's en interviews van Marisa Beretta is te zien hoe de verschillende generaties in dit stadsdeel terecht zijn gekomen en hoe zij hun woonomgeving ervaren. Bezoekers kunnen in het interactieve deel van de tentoonstelling reacties achterlaten en verhalen doneren. Na afloop kijken bezoekers beslist anders naar de voormalige nieuwbouwwijk die ooit een slechte reputatie had met grijze galerijflats en criminaliteit.

Naast de historische kant is er aandacht voor thema's als stadsvernieuwing. De verhalen uit het fotoproject Dubbel Belicht (www.dubbel-belicht.nl) vormen hiervoor het uitgangspunt.

Activiteiten

Samen met organisaties in Schalkwijk zijn er diverse activiteiten, zoals stadswandelingen, fietstochten, cursussen en diners. Een overzicht komt op de website van het museum.

Afbeelding
Afbeelding