De Pietenbende en Sinterklaas zijn klaar voor de intocht.
De Pietenbende en Sinterklaas zijn klaar voor de intocht. (Foto: Pietenbende)

Sinterklaas bezoekt Cronjéstraat

HAARLEM – Sinterklaas is weer in het land en bezoekt natuurlijk ook de Cronjéstraat. De goedheiligman wordt groots onthaald. Vergezel de Sint en zijn pieten. Loop jij mee met de optocht?

Zaterdag 23 november om 13.00 uur komt Sinterklaas aan ter hoogte van Kees Hoogenbosch Schoenen. Sinterklaas neemt voor het eerst een 'Pietenbende' mee. In het Julianapark, waar hij rond 14.00 uur zal zijn, mag de Sint uitrusten in zijn pagodetent, en kunnen alle kinderen bij hem op bezoek en op de foto gaan.

Tocht door de straat

Sinterklaas heeft ondanks zijn drukke schema de hele middag ingepland om in de Cronjestraat te wandelen. De optocht is dus door de hele straat. Omdat de goedheiligman al op leeftijd is, zal hij bij enkele winkels stoppen om kort uit te rusten. De sint vindt het leuk als de kinderen meelopen.

Lever kleurplaat in bij Sint, altijd prijs

Om de Sint te verwelkomen hebben de winkeliers van de Cronjéstraat een speciale kleurplaat laten maken. De kleurplaat is te vinden in de speciale Cronjékrant. Tevens is de kleurplaat bij diverse winkels in de Cronjé op te halen. Elke kind die een ingekleurde plaat ingeleverd wordt bij Sinterklaas krijgt een heerlijke chocoladeletter en een munt waarmee je gratis poffertjes kunt halen. (zolang de voorraad strekt)

Draaimolen, poffertjes en limonade

Omdat niet iedereen tegelijk bij Sinterklaas op schoot kan zitten, hebben de winkeliers voor leuke attracties gezorgd. Zo is er een zweefmolen en een draaimolen. De poffertjeskraam staat er, waar je ook zonder muntje poffertjes kunt kopen. Om het kinderfeest compleet te maken is er ook een limonadeclown waar je gratis limonade kunt pakken. Sinterklaas zal tot ongeveer 16.00 uur te bezoeken zijn. Tot de 23ste!

Ligt jouw cadeautje er tussen?
Afbeelding