Een veelbelovend kunstenaar is Richard Banda. Zijn werk is ook te zien in de beeldentuin.
Een veelbelovend kunstenaar is Richard Banda. Zijn werk is ook te zien in de beeldentuin. (Foto: aangeleverd)

Exposities beeldentuin Art of Africa

NOORD-SCHARWOUDE - De Beeldentuin van Art of Africa aan de Krommeakker 48 in Noord-Scharwoude is weer open.

Er staat een prachtige collectie natuurstenen beelden, afkomstig uit en gemaakt in Zimbabwe. Deze unieke beelden zijn bijna geheel met de hand vervaardigd, zonder hulp van elektrisch gereedschap. De stenen hebben welluidende namen als springsteen, opaalsteen, serpentijn en fruitsteen. De beelden zijn winterhard en bij uitstek geschikt als tuinbeeld. Tijdens de expositie zijn ruim 1000 abstracte en figuratieve beelden van bekende en onbekende Zimbabwaanse kunstenaars bewonderen.

Art of Africa is een Fair Trade bedrijf dat de beelden zelf in Zimbabwe inkoopt, zelf verpakt, zelf verscheept en zelf verkoopt in Nederland, waardoor de beelden zeer aantrekkelijk in prijs zijn. De Zimbabwaanse kunstenaars hebben het niet makkelijk, maar laten zich door de malaise inspireren. Zij vertalen hun frustratie in steen. Prachtige vormen met uiteenlopende betekenis brengen de boodschap over van de immer bescheiden kunstenaars op zoek naar artistieke vrijheid. Een veelbelovend kunstenaar is Richard Banda. De goedlachse Richard creƫert complexe vormen, veelal een 'Chronicle' of levensloop. Het is een abstract weergegeven beeld, waarin de lijnen van de 'Chronicle', de levensloop van een persoon, of personen of een bedrijf symboliseren. Soms gaan de lijnen hun eigen weg en soms voegen lijnen zich samen. Dit beeld, gemaakt van het kleurrijke serpentijn, is in de beeldentuin te bewonderen.

Geopend op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei, zaterdag 25 mei en zondag 26 mei, en tijen het pinksterweekend. Van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis net als een kopje koffie of thee. zie voor meer openingstijden www.artofafrica.nl.