Roy, Gudy en Jeroen Zegers zijn trots op hun niewe café de Heerlijkheid.
Roy, Gudy en Jeroen Zegers zijn trots op hun niewe café de Heerlijkheid. (Foto: Vincent de Vries)

De Knip heeft er een broertje bij

'De Knip heeft er een broertje bij', zo maakten Jeroen en Gudy Zegers de uitbreiding van hun horeca bekend op hun Facebookpagina. Café De Heerlijkheid is geboren. "Het is nog een bende, maar het wordt toch mooi!"

Een trotse Gudy vertelt: "Er is één grote zaal met een mooie achterbar, die in tweeën gedeeld kan worden voor feesten en partijen. Geen eetcafé - met uitzondering van feesten en partijen-, dat blijft bij De Knip. Een klein terras voor aan de weg en achter bij sloot voor gasten die aanmeren met hun boot. Ook de snackbar, waar we de befaamde saté- en de hamburgerschotel van De Knip klaarmaken.

Alle verenigingen die er nu hun bridge-, zang- of kolfavonden hebben, hebben dat straks ook gewoon in De Heerlijkheid. Het personeel is overgenomen en wordt versterkt met een aantal nieuwe mensen. "De Heerlijkheid wordt een echte kroeg, bestiert door onze zoon Roy, met een mooie lange bar als middelpunt en leuke mensen met allemaal een afgeronde taptraining achter de bar." Dat is de kracht van deze horeca ondernemers. "Eigenlijk zijn we één grote familie en dat stralen dat ook uit naar de klanten. Dat zal ons succes verklaren."

In De Heerlijkheid kun je altijd terecht, óók als er een feestje wordt gegeven. "We hopen door De Heerlijkheid de mensen die nu aan een vaste deur van De Knip komen voor een biertje, een goed alternatief te bieden. En voor wie De Knip te klein is, kan een grote zaal gehuurd worden in De Heerlijkheid." Mét het befaamde buffet, verzorgd door Gudy.

Zondag 12 mei wordt café De Heerlijkheid officieel geopend met een hapje en een drankje en een optreden van Bernard Karsten. Iedereen is van harte welkom vanaf 17.00 uur om de nieuwe aanwinst te komen bekijken, aan de Dorpsstraat 826 in Oudkarspel.