De spelersgroep bestaat uit (oud-)Langedijkers, van ervaren tot beginner.
De spelersgroep bestaat uit (oud-)Langedijkers, van ervaren tot beginner. (Foto: Robert van der Eng)

De Theatergroep speelt 'Don Juan'

SINT PANCRAS - De Theatergroep uit Sint Pancras speelt op 23, 24 en 25 mei a.s. de voorstelling 'Don Juan' bij zwembad De Bever in Sint Pancras. Kaarten kosten € 15,- per stuk en zijn verkrijgbaar via de website www.detheatergroep.nl en bij kapsalon Geknipt & Zo, Bovenweg 69, Sint Pancras

Terwijl de warme lange zomer van 2018 op haar eind liep kwamen de spelers van De Theatergroep voor het eerst bij elkaar om te repeteren voor hun vierde productie 'Don Juan'. Iedere woensdagavond in de gymzaal aan de Sperwer in Sint Pancras kreeg het stuk, vol hartstocht maar ook list en bedrog, langzaam maar zeker vorm. Waren de vorige twee voorstellingen van Shakespeare met de daarbij behorende prachtige teksten, nu is het een oud verhaal in een modern jasje. Don Juan duikt in de geschiedenisboeken al rond 1620 op en door de eeuwen heen zijn vele boeken, opera's en toneelstukken over deze vrouwenversierder geschreven. Frances Sanders en Martine Vosmaer hebben het verhaal opnieuw op papier gezet en hun versie werd eerder gespeeld door het Bostheater. Korte, moderne en elkaar snel afwisselende teksten, het is een voorstelling met vaart en dat is een uitdaging voor de spelers! Dat is ook een van de doelstellingen van De Theatergroep; om er iedere productie weer een schepje bovenop te doen.

Ervaren of beginner

De spelersgroep bestaat ook deze keer weer ook uit een groot aantal (oud-)Langedijkers, waarbij het niet uitmaakt of iemand pas toneel speelt of dit al jaren doet. Door het met elkaar de productie te maken stijgt iedereen boven zichzelf uit, ervaren of beginner.

Prachtige livemuziek

De uitvoeringen worden ondersteund door prachtige livemuziek, die speciaal voor De Theatergroep is gecomponeerd en wordt gespeeld door vier muzikanten waarvan de meesten al meerdere malen deel uit maakten van de producties van dit gezelschap. Dit keer is Rob Hoed als vormgever in de arm genomen die meedenkt over het decor, het wordt een fraai geheel met regionale invloeden. Regisseur Ton van Groeningen zegt daarover: "We willen onszelf blijven uitdagen en niet teren op voorgaand succes. Op alle vlakken proberen we telkens iets te verbeteren of het nou om het spel gaat of de techniek."

Zwembad De Bever in Sint Pancras is zo langzamerhand de thuisbasis geworden als locatie voor de producties van De Theatergroep. De medewerkers van het zwembad zijn erg enthousiast en leveren allerlei hand- en spandiensten, zij zorgen er onder andere voor dat de bezoekers voor en na de voorstellingen een hapje en een drankje kunnen krijgen in 'café De Bever'. Maar ook staan zij paraat voor de BHV en uiteraard stellen ze het grote speelveld beschikbaar, waar na het verrijzen van de overdekte tribune en het decor de voorstellingen plaatsvinden. Mis deze unieke voorstellingen in Sint Pancras niet, De Theatergroep speelt maar een keer in de twee jaar!