Stijn Rempt in actie.
Stijn Rempt in actie. (Foto: aangeleverd)

Stijn Rempt tweede op Waterland judotoernooi

PURMEREND - Bij het Waterlandtoernooi in Purmerend heeft Stijn Rempt de tweede plaats behaald.

Het was een groot jeugdtoernooi waar veel kinderen uit Nederland aan meededen. Van EBI-Sports ging Coach Robin met Sem, Thijmen en Stijn op pad om voor de prijzen te strijden.

Thijmen Snip deed voor het eerst mee in de zwaardere gewichtsklasse maar met één overwinning en twee nederlagen kwam hij nog niet veel verder deze keer.

Sem Sikking

Sem Sikking was goed op weg om het podium te halen maar door een onverwachtse en ongelukkige botsing met z'n neus tegen de tegenstander z'n hoofd kon hij helaas niet meer verder judoën en hield toernooi op voor hem.

Stijn Rempt begon met een kleine nederlaag op een straf maar herstelde zich daarna goed en won daarna z'n andere wedstrijden en mocht op de tweede plek van het podium plaatsnemen.

Puntencompetitie

Ook was zondag de tweede ronde van de Puntencompetitie. Deze ronde was gesponsord door Kinderpraktijk IRIS en kwamen er in de dojo van EBI-Sports in Tuitjenhorn ongeveer 80 judoka's in actie. Bakker Sport kwam ook met 20 judoka's meedoen met de competitie waar kinderen zich kunnen ontwikkelen in de wedstrijdsport.

Het is leuk voor de judoka's om ook eens tegen andere kinderen te judoën.
Er waren drie matten waarover de kinderen werden verdeeld en in poules ingedeeld zodat ze allemaal 4 of 5 wedstrijden konden judoën. De judoka's hebben allemaal weer punten verdiend voor de medailles.

Dean Schelvis en Nova Klaver in actie bij de puntencompetitie.