Open Bridgedrive bij Bridgeclub St. Pancras.
Open Bridgedrive bij Bridgeclub St. Pancras. (Foto: aangeleverd)

Bridgeclub St. Pancras viert jubileum

SINT-PANCRAS - "Het is algemeen bekend, als we ouder worden zitten we meer thuis, worden de sociale contacten minder en ook de hersenactiviteit neemt af."

Aldus Hans Hes, wedstrijdleider van het jubilerende bridgeclub St. Pancras '94. "Maar daar is wat aan te doen. Bij het spel bridge moeten de hersens er flink tegen aan. Het is een zeer sociale denksport. Voor een robbertje bridge zijn vier personen nodig. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, ontmoet je al kaartend veel verschillende mensen en draagt dus bij aan een actiever leven." "Naast de hersengymnastiek is het ook het leren kennen van andere deelnemers, waardoor er gaandeweg een clubgevoel ontstaat. Mensen die elkaar beter leren kennen willen hun spelmiddag- of avond niet meer missen en ontdekken al doende vaak andere overeenkomstige interesses. En van het een komt het ander. En bridgen kan bij bridgeclub St. Pancras. Dit jaar vieren wij ons 25-jarig bestaan en de club heeft ruim 130 leden." Het bridgen vindt plaats in dorpshuis De Geist in Sint Pancras. Het bridgeseizoen start op 19 september. De speelavonden zijn dinsdag- en donderdagavond en er wordt gestart om 19.30 uur. "Op dit moment zijn er op beide avonden drie lijnen en is er nog plaats voor enkele paren op de donderdag. De competitie bestaat uit vijf ronden van zes avonden. Na iedere ronde promoveren of degraderen er een aantal paren. Naast deze competitie is er ook nog een slemcompetitie. Maar voor alles staat het plezier bij het bridgespel voorop."

In het kader van het 25-jarig jubileum is donderdag 12 september een open Bridgedrive in De Geist. De eerste kaarten worden gelegd om 13.30 uur. Aanmelden tot 13.15 uur of op tel. 06-55062739.

Afbeelding